Kongresmani vyzývajú Obamu, aby na Ukrajinu poslal zbrane

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 06:31 • 2 min
Kongresmani vyzývajú Obamu, aby na Ukrajinu poslal zbrane

WASHINGTON - Americká Snemovňa reprezentantov schválila v noci nadnes veľkou väčšinou hlasov rezolúciu vyzývajúcu prezidenta Baracka Obamu, aby Spojené štáty dodali vláde v Kyjeve smrtiace zbrane a pomohli jej tak v boji s proruskými separatistami na východe Ukrajiny. Informovala o tom agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Za rezolúciu hlasovalo 348 zákonodarcov, pričom len 48 bolo proti. Poskytnutie zbraní ukrajinským silám bojujúcim proti proruským vzbúrencom podporujú rovnako republikánski, ako aj demokratickí kongresmani.

Ruský prezident Vladimir Putin vyzbrojovanie separatistov na východe Ukrajiny, z ktorého Moskvu obviňuje Západ, popiera. Konflikt na východnej Ukrajine sa začal vlani v apríli po tom, ako Rusko anektovalo prevažne ruskojazyčný Krymský polostrov.

 

Podľa predstaviteľov amerického ministerstva zahraničných vecí Obamova administratíva o poskytnutí zbraní Ukrajine uvažuje, ale zatiaľ vyčkáva, či dôjde k implementácii dohody o prímerí, ktorú vo februári uzavrela ukrajinská vláda so separatistami v bieloruskej metropole Minsk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies