Kongres o Sýrii schválil tri dokumenty, vrátane záverečného vyhlásenia

NETKY.SK • 31 Január 2018, 16:00 • 2 min
Kongres o Sýrii schválil tri dokumenty, vrátane záverečného vyhlásenia

SOČI - Kongres národného dialógu Sýrie v Soči schválil tri dokumenty vrátane záverečného vyhlásenia. O tom informoval osobný predstaviteľ prezidenta Ruska v Sýrskom vyrovnaní Alexander Lavrentiev, počas tlačovej konferencie. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

"Sú schválené tri dokumenty: záverečné vyhlásenie, výzva pre účastníkov, a tiež zoznam kandidatov do komisie na posúdenie otázok súvisiacich s vývojom Sýrskej ústavy," povedal Lavrentiev. On taktiež poznamenal , že tento zoznam bude odovzdaný osobnému splnomocnenému generálneho tajomníka OSN pre Sýriu Steffan de Misture po tom, ako budú potvrdené niektoré mena.

 

Pripomeniem, že na Sočinskom Kongrese národného dialógu sa zúčastňuje viac ako 1,5-tisíc ľudí, ktorí predstavujú takmer všetky politické a etno-konfesionálne skupiny Sýrie. Hlavnou úlohou Kongresu je začať pracovať na novej ústave a na vytvorení ústavnej komisie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies