Konflikt v SaS: Sulík plní zadanie Islamského štátu

NETKY.SK • 28 Október 2016, 12:19 • 2 min
Konflikt v SaS: Sulík plní zadanie Islamského štátu

BRATISLAVA – Vo vnútri liberálnej strany Sloboda a Solidarita to vrie! Poslanec NR Martin Poliačik sa pustil do straníckeho šéfa a europoslanca Richard Sulíka kvôli jeho názorom na Islam.

slovakia

left justify in out

Poliačik vo svojom blogu napísal, že Sulík svojou „rétorikou plní zadanie Islamského štátu.“ Poliačik tak reagoval na Sulíkov komentár pre Denník N „Mohamedov život“, v ktorom predseda SaS okrem iného píše: „Mohamed na dosiahnutie svojho cieľa zabíjal, lúpil, zotročoval a všeličo iné." Sulík dodal, že ak chce byť niekto dobrým moslimom musí nasledovať život Mohameda, ktorý je plný násilia a brutality.

 

Poslanec SaS Poliačik reagoval na svojho straníckeho šéfa komentárom „Život Muhammadov“, v ktorom píše o rôznych mužoch menom Muhammad, vrátane boxera Aliho.

 

Poliačik v článku argumentuje tým, že ide o obyčajných ľudí, ktorých v živote ovplyvnilo ich okolie, médiá a rodina a nielen život proroka Mohameda. Podľa neho je nebezpečné opierať sa iba o interpretáciu islamu, ktorú preferuje Islamský štát.

 

"Rétorikou, ktorú včera v svojom komentári načrtol Richard Sulík, bohužiaľ v plnej miere plní zadanie ISIS na šírenie strachu a nenávisti voči moslimom v slobodnom svete," ukončil svoj komentár Poliačik.

 

Poliačik sa však so Sulíkom nedostali do názorového konfliktu kvôli islamu po prvý raz. Podľa Sulíka islam nie je kompatibilný s našou kultúrou a Poliačik si myslí opak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies