Konflikt v Jemene si už vyžiadal 10-tisíc obetí z radov civilistov

NETKY.SK • 16 Január 2017, 21:32 • 2 min
Konflikt v Jemene si už vyžiadal 10-tisíc obetí z radov civilistov

SANÁ - Celkový počet civilných obetí, ktoré zahynuli počas takmer dva roky trvajúceho konfliktu v Jemene, sa podľa OSN vyšplhal na približne 10.000. Ďalších 40.000 ľudí bolo zranených.

slovakia

left justify in out

Humanitárny koordinátor OSN v Jemene Jamie McGoldrick dnes novinárom povedal, že toto číslo vychádza zo zoznamov obetí, ktoré zozbierali zdravotnícke zariadenia. Skutočný počet mŕtvych a zranených však môže byť ešte vyšší.

 

Je to vôbec po prvýkrát, čo vedúci predstaviteľ OSN potvrdil taký vysoký počet obetí jemenského konfliktu. OSN totiž predtým odhadovalo, že počas bojov v Jemene zahynulo okolo 4200 civilistov.

 

Ozbrojený konflikt medzi vládnymi jednotkami a prevažne šiitskými povstalcami v Jemene trvá od roku 2014. Situáciu v krajine komplikujú aj sporadické útoky extrémistickej organizácie Islamský štát a teroristickej siete al-Káida.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies