Konferenciu OBSE vo Viedni otvoril svojim prejavom jej predseda Miroslav Lajčák

NETKY.SK • 25 Jún 2019, 14:02 • 2 min
Konferenciu OBSE vo Viedni otvoril svojim prejavom jej predseda Miroslav Lajčák

VIEDEŇ - Slovenský minister zahraničných vecí a úradujúci predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Miroslav Lajčák otvoril v dnešných hodinách vo Viedni Výročnú bezpečnostnú hodnotiacu konferenciu OBSE.

slovakia

left justify in out

"Je to vrcholná konferencia OBSE na vysokej úrovni, pričom jej cieľom je posilnenie dialógu a zhodnotenie aktivít tejto organizácie," povedal Lajčák. "Slovenské predsedníctvo OBSE je vo svojej polovici a môžem povedať, že sme navštívili všetky misie tejto organizácie v krízových oblastiach," dodal.

 

img

 

Vo svojom prejave sa osobitne venoval aktuálnemu dianiu na Ukrajine, v Gruzínsku či v Náhornom Karabachu. Práve pri cestách do týchto oblastí je podľa jeho slov najviac badateľná "tvár skutočného ľudského utrpenia, ako aj to, že nedostatok dialógu je neospravedlniteľný".

 

img

 

Počas nadchádzajúceho stretnutia s ministrami zahraničných vecí članských štátov OBSE, ktorý sa bude konať v rámci neformálneho stretnutia vo Vysokých Tatrách, sa bude snažiť vysvetliť, že ľudské utrpenie v akomkoľvek konflikte len potvrdzuje nutnosť tvorby dialógu.

 

img

 

Na otváracom ceremoniáli konferencie OBSE vo Viedni, ktorá bude trvať tri dni, vystúpili okrem Lajčáka aj niekdajšia šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová, bývalý rakúsky prezident Heinz Fischer či dokonca generálny tajomník OBSE Thomas Greminger.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona