Konferencie biskupov Slovenska: Budeme sa snažiť pomôcť každému migrantovi

NETKY.SK • 7 September 2015, 09:54 • 2 min
Konferencie biskupov Slovenska: Budeme sa snažiť pomôcť každému migrantovi

BRATISLAVA - Výzva Svätého otca zaznieva v duchu evanjelia a katolícka cirkev na Slovensku sa bude snažiť pomôcť každému, kto sa pre vojnu alebo hlad ocitol v núdzi.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa tak v reakcii Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na nedeľňajšie slová pápeža Františka, ktorý vyzval európske farnosti, aby prijali po jednej rodine utečencov. Reakciu KBS agentúre SITA poskytol ich hovorca Martin Kramara. "Budeme hľadať spôsoby, ako pomôcť pri integrácii všetkých, ktorých prijme Slovenská republika," dodal. Ako sa uvádza na stránke KBS, v slovenských rímskokatolíckych arcidiecézach je spolu 1 482 farností.


Pápež František po stretnutí s veriacimi na modlitbe Anjel Pána vyzval "farnosti, náboženské spoločenstvá, rehole a pútnické miesta v celej Európe," aby prijali jednu rodinu utečencov. Len v Taliansku je viac ako 25 000 farností a ďalších 12 000 ich je v Nemecku, kam má namierené väčšina Sýrčanov utekajúcich pred občianskou vojnou, ale aj ďalší migranti, ktorí sa usilujú uniknúť pred biedou a útrapami. Obe vatikánske farnosti prijmú v najbližších dňoch po jednej rodine utečencov, povedal František, ktorý sám pochádza z rodiny talianskych prisťahovalcov do Argentíny a ktorého prvá cesta po zvolení za pápeža viedla na taliansky ostrov Lampedusa, ležiaci v Stredozemnom mori na polceste medzi Tuniskom a Sicíliou, kde končí veľký počet utečencov zo Severnej Afriky. Prijatie rodiny utečencov každou katolíckou farnosťou označil pápež František za "konkrétne gesto" v príprave na Svätý rok milosrdenstva, ktorý sa začne 8. decembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies