Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
3. dec. 2022Oldrich
BratislavaBratislava 19°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
07.07.2022 11:05 Domov
Konfederácia odborových zväzov žiada o zvýšenie minimálnej hodnoty stravných lístkov
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
07.07.2022 11:05 Domov

Konfederácia odborových zväzov žiada o zvýšenie minimálnej hodnoty stravných lístkov



BRATISLAVA - Zástupcovia Konfederácie odborových zväzov sa obracajú na ministra Milana Krajniaka s novou požiadavkou.


Odbory žiadajú rezort práce a sociálnych vecí, aby sa minimálna hodnota stravných lístkov zvýšila zo súčasných 4,50 eura na 5,03 eura. Odborári to uviedli ako pripomienku k návrhu opatrenia ministerstva práce o sumách stravného. Podľa predmetného návrhu by najnižšia hodnota gastrolístkov mala od septembra stúpnuť na 4,80 eura.

 

 

 

Sumy stravného by sa podľa návrhu KOZ mali zvýšiť približne o 12 percent.

 

„Zodpovedá to súčasnej inflácii, a to aj s prihliadnutím na predpokladané zvýšenie inflácie v roku 2022," uviedli v pripomienke. Ak by sa sumy stravného zvýšili približne o 12 percent, pre časové pásmo 5 až 12 hodín by stravné dosiahlo 6,70 eura, pre časové pásmo nad 12 hodín až 18 hodín by predstavovalo 10,10 eura a pre časové pásmo nad 18 hodín 15,30 eura.

 



Minimálna hodnota sa má pritom opäť zvýšiť po krátkom čase. Od 1. mája tohto roka vzrástla najnižšia hodnota gastrolístka z 3,83 eura na 4,50 eura. Suma stravného v prípade pracovnej cesty v dĺžke päť až 12 hodín má ísť nahor zo súčasných 6 eur na 6,40 eura za každý deň, stravné pri pracovnej ceste trvajúcej od 12 do 18 hodín sa má zvýšiť z 9 eur na 9,60 eura a pri pracovnej ceste presahujúcej 18 hodín má ísť o nárast zo súčasných 13,70 eura na 14,50 eura. 

 

V apríli tohto roka dosiahol mesačný kumulovaný index cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauračnom stravovaní na Slovensku hodnotu 105,7 %, čo predstavuje oproti základni zvýšenie o 5,7 percentuálneho bodu.



reklama


reklama


Zdroj: TASR/KOZ/ Netky Ida Železníková

Foto:  Unsplash



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
reklama
ZOBRAZIŤ VIAC
ad
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok