Konečný počet obetí požiaru Grenfell Tower nebude známy do konca roka

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 17:20 • 2 min
Konečný počet obetí požiaru Grenfell Tower nebude známy do konca roka

LONDÝN - Konečný počet mŕtvych z vyhorenej výškovej budovy Grenfell Tower v londýnskej štvrti Kensington nebude známy prinajmenšom do konca tohto roka. Oznámila to dnes polícia, ktorú cituje spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Úrady dosiaľ potvrdili 80 osôb, ktoré zahynuli pri požiari tejto 129-bytovej budovy. Požiar ju zachvátil 14. júna v skorých ranných hodinách. Presný počet mŕtvych bude známy až po ukončení pátrania a vyšetrovania, tvrdí polícia.

 

Požiar spôsobil vo vnútri budovy obrovskú devastáciu. Niektorí obyvatelia budovy sa snažili uniknúť pred plameňmi presunom do vyšších poschodí, pričom sa predpokladá, že mnohí z nich zahynuli v jednom byte. Polícia pozostalých upozorňuje, že ostatky niekoľkých osôb sa nemusia nikdy nájsť.

 

Odborníci pripísali vinu za rýchle šírenie požiaru v Grenfell Tower horľavému vonkajšiemu obkladu budovy. Od tohto požiaru bolo na protipožiarnu bezpečnosť testovaných v Británii 60 výškových budov, pričom ani jedna skúškami neprešla. V londýnskom obvode Camden museli evakuovať štyri výškové budovy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies