Konečnú podobu maturitných skúšok sa študenti dozvedia už o pár týždňov

NETKY.SK • 25 December 2020, 10:03 • 2 min
Konečnú podobu maturitných skúšok sa študenti dozvedia už o pár týždňov

BRATISLAVA – Budúcoročná podoba maturít bude známa už o pár týždňov.

slovakia

left justify in out

Maturita na základe aritmetického priemeru, ako tomu bolo v predchádzajúcom školskom roku, sa už organizovať nebude. Informoval o tom minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) v koncoročnom rozhovore pre TASR.

 

Forma maturít bude známa už čoskoro

Ako dodal, rezort školstva aktuálne pracuje na novej podobe maturít, ktoré sa pre pandémiu nového koronavírusu nemohli v školskom roku 2019/2020 konať.

 

„Na základe situácie, ktorá bude, budeme uvažovať o tom, ako rozšíriť čas maturít, kedy by sa mohli konať," uviedol Gröhling.

 

Momentálne sa ešte pracuje na tom, z akých predmetov budú študenti maturovať. Zároveň nevylúčil, že sa bude konať aj písomná forma skúšky. Ako dodal, potrebujú ešte pár týždňov, aby logisticky dokázali nachystať všetky potrebné veci.

 

Prečítajte si tiež: Ústne maturity na opravenie priemeru si zvolilo menej ako jedno percento maturantov

 

Online maturitná skúška

Podrobné informácie o maturitách sa študenti a učitelia dozvedia už začiatkom budúceho roka. Stále však platí, že v roku 2022 by sa mala po prvýkrát celoplošne uskutočniť aj online externá časť maturitnej skúšky.

 

„Predtým budeme mať ešte viaceré testovacie verzie, aby si to mohli stredoškoláci vyskúšať," zdôraznil minister. Podľa sprievodcu školským rokom 2020/2021 sú písomné maturitné skúšky naplánované od 16. do 19. marca 2021.

 

Termíny ústnych maturitných skúšok určí odbor školstva okresného úradu od 17. mája do 4. júna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies