Konečne lacnejšie potraviny?! Ceny padli na štvorročné minimum!

NETKY.SK • 9 Október 2014, 13:40 • 2 min
Konečne lacnejšie potraviny?! Ceny padli na štvorročné minimum!

RÍM - Svetové ceny potravín sa v septembri znížili na najnižšiu úroveň od augusta 2010. Znížili sa pritom ceny všetkých hlavných potravinových skupín s výnimkou mäsa.

slovakia

left justify in out

Prudký pokles zaznamenali ceny mliečnych produktov a cukru. Vyplýva to z údajov Organizácie pre poľnohospodárstvo a výživu (FAO).

Index, ktorý FAO zostavuje, meria medzimesačne zmeny cien obilnín, olejnín, mliečnych produktov, mäsa a cukru. Hodnota tohto indexu sa v septembri dostala na 191,5 bodu a v porovnaní s augustom poklesla o 5,2 bodu, čo predstavuje 2,6 %. V porovnaní so septembrom 2013 sa index v sledovanom období znížil o 12,2 bodu, teda o 6 %. 

 

FAO tiež zvýšila prognózu produkcie obilnín v tomto roku na 2,523 mld. ton. V porovnaní s májovou prognózou je to navýšenie o 65 mil. ton. FAO zvýšila prognózu produkcie pšenice na 718,5 mil. ton, čo je nový rekord. Predchádzajúca prognóza rátala s produkciou vo výške 716,5 mil. ton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona