Konečná dánska nominácia bez Bendtnera, nestihol sa doliečiť

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 13:42 • 2 min
Konečná dánska nominácia bez Bendtnera, nestihol sa doliečiť

KODAŇ - Útočník Nicklas Bendtner chýba v konečnej nominácii dánskej futbalovej reprezentácie na MS 2018 v Rusku. Tridsaťročný bývalý hráč Arsenalu Londýn či Juventusu Turín si nestihol doliečiť zranenie slabín, ktoré utrpel v závere klubovej sezóny vo svojom súčasnom tíme Rosenborg Trondheim.

slovakia

left justify in out

Bendtner sa po zranení pripojil pred týždňom k národnému mužstvu, no trénoval iba individuálne. Vynechal i sobotňajší prípravný duel so Švédskom v Štokholme (0:0). Tréner dánskej reprezentácie Age Hareide sa už dávnejšie vyslovil, že na svetový šampionát zoberie iba zdravého Bendtnera. V nedeľu mu tak musel oznámiť, že ho zo širšej súpisky vyškrtne, spoločne s obrancom Andreasom Bjellandom. "Neveríme, že sa stihnú zotaviť do prvého zápasu na šampionáte s Peru. Zostáva málo času a ten duel je pre nás veľmi dôležitý," uviedol Hareide vo videu zverejnenom na twitterovom účte Dánskeho futbalového zväzu.

 

Okrem Peru sa Dáni stretnú v C-skupine aj s Austráliou a Francúzskom. "Pravdepodobne budeme bojovať s Peru a Austráliou o druhé miesto v skupine, preto bude dôležité, aby sa nám vydaril štart do šampionátu. Musíme mať k dispozícii zdravých hráčov," dodal kouč.

 

Bendtner strelil prvý gól Dánska pri víťazstve 2:1 nad Kamerunom na MS 2010 v JAR. Na konte má dokopy 81 reprezentačných štartov, strelil v nich 30 gólov.

 

Hareide zaradil do záverečného kádra na MS aj stredopoliara Pioneho Sista, ktorý je spoluhráčom slovenských reprezentantov Stanislava Lobotku a Róberta Mazáňa v Celte Vigo. V nominácii nechýbajú zo známych mien brankár Kasper Schmeichel z Leicesteru City, stopéri Simon Kjaer z FC Sevilla a Andreas Christensen z FC Chelsea či špílmacher Tottenhamu Hotspur Christian Eriksen.

 

Konečná nominácia Dánska na MS v Rusku:

 

Brankári: Kasper Schmeichel (Leicester City), Frederik Ronnow (Bröndby IF), Jonas Lössl (Huddersfield Town)

 

Obrancovia: Henrik Dalsgaard (Brentford), Jens Stryger Larsen (Udinese Calcio), Mathias Jörgensen (Huddersfield Town), Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach), Andreas Christensen (FC Chelsea), Jonas Knudsen (Ipswich Town), Simon Kjaer (FC Sevilla)

 

Stredopoliari: William Kvist (FC Kodaň), Thomas Delaney (Werder Brémy), Christian Eriksen (Tottenham Hotspur), Lukas Lerager (Girondins Bordeaux), Michael Krohn-Dehli (Deportivo La Coruňa), Lasse Schöne (Ajax Amsterdam), Pione Sisto (Celta Vigo)

 

Útočníci: Nicolai Jörgensen (Feyenoord Rotterdam), Yussuf Poulsen (RB Lipsko), Viktor Fischer (FC Kodaň), Kasper Dolberg (Ajax Amsterdam), Andreas Cornelius (Atalanta Bergamo), Martin Braithwaite (Girondins Bordeaux)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies