Koncom týždňa má byť takmer 40°C, platí výstraha tretieho stupňa!

NETKY.SK • 3 August 2017, 18:59 • 2 min
Koncom týždňa má byť takmer 40°C, platí výstraha tretieho stupňa!

BRATISLAVA - Záver pracovného týždňa bude aj naďalej horúci. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na piatok (4.8.) výstrahu tretieho stupňa pre Bratislavský, Banskobystrický, Košický, Nitriansky a Trnavský kraj. Informuje o tom na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Miestami sa očakáva, že teplota vystúpi až na 39 stupňov Celzia. Výstraha najvyššieho stupňa platí od 14.00 do 18.00 h. Pre zvyšok územia platí výstraha druhého stupňa.

 

img

 

"Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danom ročnom období a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," informujú meteorológovia.

 

Horúčavy predstavujú záťaž pre každý organizmus. Viac sú ohrozené ženy, kolabujú častejšie ako muži. Takisto treba dávať pozor na deti a seniorov. Počas horúčav treba dodržiavať pitný režim. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre vody, a to v menších dávkach, radí Úrad verejného zdravotníctva. Vysoké teploty sú záťažou i pre vtáctvo v mestách. Operencom možno pomôcť jednoducho, na okenný parapet či záhradku stačí dať nízku misku s vodou, napríklad z kvetináča. Horúčavy predstavujú aj potenciálne nebezpečenstvo pre tvorbu požiarov.

 

Poriadne teplo bude aj v sobotu. Výstraha pred horúčavami však klesne z tretieho na druhý a prvý stupeň. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona