Koncom roka sa môžeme tešiť na mená ako Nurmagomedov, Diaz alebo Henderson

NETKY.SK • 2 September 2015, 16:44 • 2 min
Koncom roka sa môžeme tešiť na mená ako Nurmagomedov, Diaz alebo Henderson

LAS VEGAS - Ľahká váha v UFC je asi najpočetnejšie obsadená kvalitnými zápasníkmi. Keď sa niekto zraní stáva sa, že si to fanúšikovia ani nevšimnú, lebo je tam také kvantum kvalitných bojovníkov, že na tých čo nezápasia sa veľmi rýchlo zabúda. V decembri sa môžeme tešiť na návrat troch takýchto zápasníkov.

slovakia

left justify in out

Prvým je Khabib Nurmagomedov, dagestánsky zápasník sambo. V klietke ho uvidíme po dlhej prestávke počas ktorej prešiel dvoma operáciami kolena. Nastúpi proti Tonymu Furgasonovi ktorý momentálne ťahá šnúru šiestich víťazstiev. Je to talentovaný zápasník ktorý si dobre počína aj proti wrestlerom ( zápasníkom ktorý preferujú boj na zemi a ztrhy) ale Nurmagomedov bude preňho asi jeden najťažší súper v doterajšej kariére. Ich zápas môžeme sledovať na gala TUF 22 v decembri.

 

img

 

Po ročnej pauze uvidíme konečne zápasiť aj kontroverzného Nateovi Diaza, ktorý je v poslednej dobe aktívnejší mimo ringu. Naposledy sa jeho team pustil do konkurenčného teamu Nurmagomedova na akcií WSOF 22. Jeho súperom bude Michael Johnson ktorý je vynikajúci boxer tak isto ako Diaz, takže predpokladá sa, že uvidíme zaujímavý zápas prevažne v stoji. Johnson po šnúre štyroch víťazných zápasov prehral na body  teraz v auguste proti Beneilovi Dariushovi. No kto videl tento zápas určite vie, že rozhodcovia nezvládli bodovanie a zápas prehral neprávom. Ich zápas súboj uvidíme na galavečeri UFC on FOX 17 taktiež v decembri. 

 

img

 

Tretím menom je Benson Henderson, stretne sa s Thiagom Alvesom. Zaujímavosťou zápasu bude, že obaja zápasníci sú v inej váhe. Henderson je bývalý držiteľ titulu vo váhe do 155 libier. Posledný zápas vyhral proti Brandonovi Thatchetovi, keď ho ukončil ešte pred koncom zápasu. Po tom mal nastúpiť proti Michaelovi Johnsonovi no vtedy sa zranil. Podľa všetkého je už v poriadku, nakoľko v blízkej budúcnosti sa zúčastní prestížneho grapplingového  turnaja ADCC v Sao Paulo. Jeho súper Thiago Alves  zápasí vo váhe do 170 libier, naposledy prehral s Carlosom Conditom, kedy mu strašne zlomil nos a ani nemohol dokončiť zápas. Alves je väčšia váha takže jeho prvoradá úloha je schudnúť na 155 libier, čo bude preňho  znamenať nie jednoduchú úlohu. Zápas uvidíme na galavečeri UFC Fight Night 79 v novembri v Soule.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies