Koncom roka bude známe, či sa vypíše druhé referendum o nezávislosti Škótska

NETKY.SK • 15 Január 2018, 07:06 • 2 min
Koncom roka bude známe, či sa vypíše druhé referendum o nezávislosti Škótska

LONDÝN - Škótska premiérka Nicola Sturgeonová v nedeľu vyhlásila, že bude vedieť zvážiť vypísanie druhého referenda o nezávislosti až koncom tohto roku - po tom, ako sa ustáli podoba dohody medzi Britániou a Európskou úniou ohľadom plánovaného brexitu.

slovakia

left justify in out

"Približne na jeseň získame určitú predstavu o budúcom vzťahu s Londýnom. Potom sa budeme vedieť rozhodnúť, aké ďalšie kroky budú pre nás vhodné - či si Škótsko vyberie nový vzťah s Britániou alebo si zvolí nezávislosť," vyhlásila. Jej výrok prichádza krátko pred tým, ako škótska vláda zverejní analýzu dosahov brexitu.

 

Škótska národná strana (SNP) odložila svoje plány na vypísanie druhého referenda o nezávislosti Škótska po tom, ako vo vlaňajších parlamentných voľbách prišla o 21 poslancov. Sturgeonová na otázku, či prípadné referendum nebude príliš kolidovať s vystúpením Británie z EÚ v marci 2019, odpovedala, že "všetko sa vyrieši včas".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies