Koncom júna otvorí v seneckom D1 Parku prevádzku 10 čínskych firiem

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 15:47 • 2 min
Koncom júna otvorí v seneckom D1 Parku prevádzku 10 čínskych firiem

BRATISLAVA – Prvé čínske firmy by mali otvoriť svoje priestory v seneckom D1 Parku 28. júna. Dnes má toto administratívno-logistické centrum kapacitu 10.000 štvorcových metrov (m2) výstavnej a obchodnej plochy, v budúcnosti môže areál dosiahnuť až 100.000 m2.

slovakia

left justify in out

Skupina IPEC Group spolupracuje na projekte s čínskym investorom, priemyselnou skupinou Jiangsu Weitian Chemical Group. „Sme na začiatku nášho spoločného partnerstva a priťahovania investorov do tohto objektu. Objekt nebude využívaný primárne na predaj koncovému spotrebiteľovi, ale ako veľkoobchodné a zastupiteľské prezentačné centrum pre interkontinentálne firmy. Pôjde o univerzálny výstavnícky priestor pre menšie aj väčšie expozície, hlavne stále, ale aj pre jednorazové prezentácie,“ priblížil riaditeľ skupiny IPEC Ivan Čarnogurský na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

 

Koncom júna by sa v Senci malo otvoriť prvých 1800 m2 plochy pre 10 čínskych firiem. Má ísť napríklad o výrobcu sójových produktov, technologické firmy v oblasti stavebníctva, výrobcov liatinových diskov či spoločnosti pôsobiace v textilnom a odevnom priemysle. Park momentálne poskytuje kapacity pre 168 firiem, investor by ich však chcel v blízkej budúcnosti zdesaťnásobiť. Doteraz sa do projektu vložilo približne 10 miliónov eur.

 

„Našou úlohou je priniesť zaujímavé produkty z Číny, zaujímavé spoločnosti a otvoriť ich vlastnú prevádzku v Európe. Urýchliť im expanziu v Európskej únii s predajom produktov a poskytovaním služieb. Dá sa vybudovať distribučná sieť za veľmi nízke náklady do pol roka v celej EÚ,“ uviedol Ján Janek zo spoločnosti Eusahub, ktorá je partnerom projektu.

 

 

„V prípade, že tento projekt na základe nášho spoločného snaženia uspeje, bude to veľmi výhodné a prinesie to Slovensku veľké zisky,“ dodala výkonná riaditeľka a spolumajiteľka rodinného holdingu Jiangsu Weitian Chemical Group Lin Shengqin.

 

Čarnogurský upozornil, že na Slovensku bolo vlani vydaných omnoho menej víz ako v okolitých európskych krajinách. Oproti 400.000 vízam vydaných v Česku ich bolo v SR len asi 28.000, z toho 1900 Číňanom. „Vláda vyslovila tomuto projektu dôveru, ďalej sa má metodicky pracovať na spracovateľskom mechanizme víz pre čínskych obchodných partnerov,“ uzavrel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona