Končí víťaz Ligy majstrov s Liverpoolom Luis García

NETKY.SK • 14 Január 2014, 17:08 • 2 min
Končí víťaz Ligy majstrov s Liverpoolom Luis García

MADRID - V máji 2005 odohral v drese Liverpoolu pamätné finále Ligy majstrov proti AC Miláno, teraz dáva zbohom aktívnemu futbalu.

slovakia

left justify in out

Vo veku 35 rokov ukončil v utorok kariéru bývalý španielsky reprezentant Luis García. Záverečnú jej kapitolu strávil krídelník či ofenzívny stredopoliar v Mexiku, naposledy bol súčasťou klubu Pumas UNAM. Okrem Rafu Beníteza v dobrom spomína aj na trénera Luisa Aragonésa, ktorý ho v roku 2006 zaradil do kádra pre majstrovstvá sveta v Nemecku. V prvom zápase baráže o časť na šampionáte pochoval postupové nádeje Slovenska hetrikom (5:1). Na klubovej úrovni hral aj za FC Barcelona, Atlético Madrid či Panathinaikos Atény.

"Mám pocit, že je čas uzavrieť jednu kapitolu svojho života a prevrátiť stránku," povedal autor výstavného halfvoleja do siete Juventusu Turín vo štvrťfinále Ligy majstrov 2004/05. Vo finále potom Liverpool senzačne zmazal polčasové trojgólové manko a v jedenástkovom rozstrele rozhodol o zisku trofeje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona