Končí v Barcelone jedna mega úspešná éra?

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 14:13 • 2 min
Končí v Barcelone jedna mega úspešná éra?

BARCELONA - Tito Vilanova sa nemusí strachovať o miesto trénera futbalistov FC Barcelona. Viceprezident klubu Josep Maria Bartomeu potvrdil, že sa s ním počíta aj v nasledujúcej sezóne. Na jeho pozícii nič nezmenila ani zdrvujúca prehra 0:4 v utorňajšom úvodnom zápase semifinále Ligy majstrov v Mníchove s Bayernom.

slovakia

left justify in out

Naopak, podľa Bartomeua Vilanova odviedol výbornú prácu, hoci ju musel na bezmála tri mesiace prerušiť pre onkologickú liečbu. Barcelončanov prevzal pred rokom ako nástupca úspešného Pepa Guardiolu.

"Trénerom Barcy zostane aj v nasledujúcom ročníku," povedal Bartomeu pre katalánsku rozhlasovú stanicu a odmietol aj úvahy o konci jednej éry a potrebe rozsiahlych zmien.

"Žiadny koniec, naopak, zostávame verní vybudovanej štruktúre, zachováme kontinuitu. Nie je to ako v roku 2009, keď prišlo deväť nových hráčov. Vtedy to bol koniec jednej éry. Teraz tu máme silný základ hráčov, chce to iba zopár úprav. Nedokážem si Barcu predstaviť bez Messiho, Xaviho, Iniestu, Piquého, Busquetsa a ďalších," vyhlásil Bartomeu. Novú šťavu by stagnujúcemu mužstvu mohol dodať brazílsky supertalent Neymar. "Zaujímame sa o neho, pretože si ho pýtali aj naši tréneri. Chcel ho Guardiola, chce ho Tito. Neymar má so Santosom zmluvu do roku 2014 a nemáme predstavu, kam by rád išiel. Ale určite sa pokúsime získať ho," sľúbil Bartomeu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies