Koncerty Eagles of Death Metal vo Francúzsku zrušili pre výroky o moslimoch

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 06:35 • 2 min
Koncerty Eagles of Death Metal vo Francúzsku zrušili pre výroky o moslimoch

PARÍŽ - Koncerty americkej skupiny Eagles of Death Metal, naplánované počas dvoch letných rockových festivalov vo Francúzsku, zrušili po islamofóbnych vyjadreniach frontmana kapely Jesseho Hughesa. Informovali o tom dnes tlačové agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

Festival Rock en Seine v Paríži a ďalší festival Cabaret Vert v severnom Francúzsku vydali spoločné vyhlásenie. "Keďže absolútne nesúhlasíme s nedávnymi výrokmi Jesseho Hughesa, ktoré vyslovil v interview pre americké médium, rozhodli sme sa zrušiť vystúpenia skupiny," oznámili organizátori.

 

Skupina Eagles of Death Metal mala vlani 13. novembra koncert v hudobnom klube Bataclan v Paríži, keď sa stal terčom islamistických extrémistov, ktorí tam zabili 90 ľudí. V ten večer útočili ďalší džihádisti súbežne na viacerých miestach francúzskej metropoly a zavraždili celkovo 130 ľudí.

 

Hughes, konzervatívec a známy obhajca zbraní, je takisto vysväteným kňazom. V rozhovore zverejnenom 14. mája v internetovom časopise Taki's Magazine vyjadril obvinenie, že v Bataclane videl "teroristov" už pred koncertom z 13. novembra a že francúzski "moslimovia oslavovali na ulici tento útok". Vinu za krviprelievanie v Paríži pripísal vplyvu liberálneho "vzdelávania" na školách a blahobytu.

 

Americká skupina sa po útokoch vrátila do Francúzska a 17. februára odohrala koncert v Paríži.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies