Koncert hudby MV SR a kapely Olympic pod Šarišským hradom

NETKY.SK • 29 August 2015, 17:45 • 2 min
Koncert hudby MV SR a kapely Olympic pod Šarišským hradom

VEĽKÝ ŠARIŠ – Letné prázdniny sa budú vo Veľkom Šariši, okres Prešov, končiť vo veľkom štýle. V nedeľu 30. augusta očakávajú organizátori rodinného festivalu Šarišan na Šarišu tisíce divákov. Futbalový štadión pod Šarišským hradom naplnia priaznivci folklóru, popu, ale predovšetkým legendárnej českej rockovej kapely Olympic.

slovakia

left justify in out

V rámci hlavného programu sa predstaví hostiteľský folklórny súbor Šarišan, speváčka Kristína či Kali&PeterPann. O 18.30 h sa predstaví dychová hudba Ministerstva vnútra SR pod vedením Oskara Rózsu, ktorá zahrá hity takých velikánov ako Queen, KISS, AC/DC, Peter Gabriel, ABBA, Tom Jones a iných. Následne o 19.10 h sa k nim pridá legendárna česká rockerská skupina Olympic a zahrajú si spolu niekoľko nestarnúcich hitov ako Slzy tvý mámy, Jasná zpráva, Jako za mlada a ďalšie.

 



"Kultúrny program je veľmi rôznorodý, aby sme ulahodili každému návštevníkovi, keďže podujatie je určené pre celé rodiny. Samozrejme, nechýba folklórny súbor Šarišan, ktorý bol vlastne dôvodom, prečo sme toto podujatie pred štyrmi rokmi začali organizovať," vysvetľuje predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík.

V športovom areáli budú na tých najmenších už od desiatej hodiny predpoludním čakať detské atrakcie, prenosné dopravné ihrisko, hasičské autá i vozidlo na meranie rýchlosti.

Kultúrny program sa začína o 13.00 h, keď sa ako prví predstavia žiaci Základnej umeleckej školy vo Veľkom Šariši a členovia Detského folklórneho súboru Šarišanček. Počas programu sú pre návštevníkov pripravené ukážky záchranných zložiek – vystúpia kynológovia i hasiči. Vyvrcholením bude večerný koncert skupiny Olympic.

 

 

Festival sa teší veľkej obľube


Uplynulé ročníky podujatia Šarišan na Šarišu navštívilo viac ako 6.000 ľudí. Na akcii, ktorá sa začala ako oslava 45. výročia vzniku folklórneho súboru Šarišan, si zaspievali Helena Vondráčková, Peter Nagy a Indigo.

V tomto roku organizátori očakávajú ešte väčšiu účasť a preto posilňujú verejnú dopravu. Dopravný podnik mesta Prešov posilní linku č. 45, ktorá bude v nedeľu od 12.00 do 23.00 h premávať dvakrát za hodinu – v časoch ako počas pracovných dní. Pre tých, ktorí sa predsa rozhodnú prísť autom, bude pripravené veľké záchytné parkovisko pri Pivovare Šariš. Pre všetkých motorizovaných účastníkov bude zabezpečená bezplatná kyvadlová autobusová doprava medzi pivovarom a športovým areálom.

 

Vstup je zdarma


"Verím, že obyvatelia využijú túto príležitosť a spolu s nami ukončia letné prázdniny týmto rodinným festivalom. Na predchádzajúcich ročníkoch sa nám podarilo vytvoriť úžasnú pohodovú atmosféru. Predpokladám teda, že 30. augusta nás čaká nezabudnuteľná nedeľa. Všetkých srdečne pozývame," uzavrel Peter Chudík.

Podujatie pripravili Prešovský samosprávny kraj (PSK), Park kultúry a oddychu v Prešove, Divadlo Jonáša Záborského, mesto Veľký Šariš a ďalší partneri. Vstup na podujatie je voľný.

 

Ministerstvo vnútra o svojom hudobnom telese

Hudba MV SR plní v rámci rezortu úlohu protokolárneho a reprezentačného telesa. Účinkuje na všetkých oficiálnych akciách usporadúvaných rezortom, verejnými a vládnymi inštitúciami. Okrem služobného repertoáru a štandardnej literatúry pre dychový orchester tvoria podstatu ich koncertného repertoáru nové, moderné aranžmány diel starých majstrov, muzikálových a filmových melódií, skladieb swingového, bigbandového, ale aj rockového charakteru.
Korene orchestra siahajú až do čias prvej Československej republiky, kedy na území Slovenska pôsobila amatérska dychovka finančnej stráže. Na jej tradícii boli postavené základy neskoršej Hudby MV SR. Oficiálny vznik orchestra sa datuje do roku 1948. Počas 65 rokov existencie sa vypracovali do podoby vyspelého orchestra, ktorý neoddeliteľne patrí k slovenskej hudobnej scéne. O stúpajúcej popularite v posledných rokoch svedčí aj spolupráca s významnými osobnosťami slovenskej i českej hudobnej scény.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona