Koncern Nestlé kupuje kanadskú spoločnosť, ktorá je zameraná na výrobu zdravých produktov

NETKY.SK • 6 December 2017, 10:57 • 2 min
Koncern Nestlé kupuje kanadskú spoločnosť, ktorá je zameraná na výrobu zdravých produktov

ŽENEVA - Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé kupuje za 2,3 mld USD v hotovosti kanadskú spoločnosť Atrium Innovations, ktorá je výrobcom produktov zdravej výživy.

slovakia

left justify in out

Koncern Nestlé informoval, že kanadskú firmu kupuje od skupiny investorov, ktorých vedie firma Permira Funds. Spoločnosť Atrium Innovations má približne 1 400 zamestnancov a odhaduje sa, že za tento rok vykáže tržby v sume takmer 700 mil. USD.

Po uzavretí transakcie sa Atrium stane samostatne fungujúcou divíziou spoločnosti Nestlé Health Science. "Nestlé poskytne spoločnosti Atrium zdroje, aby pokračovala v silnom raste našich značiek," povedal generálny riaditeľ firmy Atrium Peter Luther. Značky spoločnosti Atrium doplnia ponuku Nestlé na rýchlo rastúcom trhu prírodných a organických výživových doplnkov, konštatoval Greg Behar, riaditeľ Nestlé Health Science.

Spoločnosť Nestlé vznikla v roku 1866 a v súčasnosti je poprednou svetovou potravinárskou firmou podnikajúcou v oblasti výživy, zdravia a zdravého životného štýlu. Na slovenskom trhu zastupuje materskú spoločnosť firma Nestlé Slovensko, s. r. o. ktorá vznikla v roku 2001. Do slovenského potravinárskeho priemyslu vstúpila ako strategický investor v roku 1992, kedy získala závod Carpathia v Prievidzi. (1 EUR = 1,1847 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona