Koncern Mercedes-Benz postaví nový závod v Poľsku

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 17:38 • 2 min
Koncern Mercedes-Benz postaví nový závod v Poľsku

VARŠAVA - Nová poľská vláda, ktorá je pri moci päť mesiacov, získala prvú veľkú zahraničnú investíciu. Mercedes-Benz chce v krajine postaviť závod na výrobu motorov. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Dcérska spoločnosť koncernu Daimler prisľúbila, že investuje okolo 500 miliónov eur do výstavby podniku v juhozápadnom meste Jawor. To bude druhá továreň Mercedesu na výrobu motorov mimo Nemecka. Nový závod je súčasťou expanzie Mercedesu, ktorý chce predbehnúť konkurenčné BMW.

 

Závod by mal v prvej fáze zamestnávať niekoľko sto ľudí. Produkovať sa v ňom budú štvorvalcové benzínové a dieselové motory pre osobné autá, pričom výroba by sa mala spustiť v roku 2019, uviedol dnes Daimler.

 

Vicepremiér Mateusz Morawiecki uviedol, že dohoda s Daimlerom upevní väzby s Nemeckom, ktoré je pre Poľsko najväčším exportným trhom. Dohoda signalizuje tiež, že krajina je otvorená biznisu so zahraničnými firmami. "Dúfam, že táto investícia bude katalyzátorom pre ďalšie projekty, čo podporí inovatívnosť a konkurencieschopnosť poľskej ekonomiky," uviedol Morawiecki.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies