Koncern MAN pocítil rast dopytu na trhu s nákladnými vozidlami

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 12:58 • 2 min
Koncern MAN pocítil rast dopytu na trhu s nákladnými vozidlami

Koncern MAN pocítil rast dopytu na trhu s nákladnými vozidlami - Svet Výrobca nákladných áut a ich motorov, nemecký koncern MAN, zaznamenal v druhom štvrťroku medziročný rast výnosov 16 % na 3,6 miliardy eur. Dosiahol prevádzkový zisk 276 miliónov eur, čo

slovakia

left justify in out

img

Výrobca nákladných áut a ich motorov, nemecký koncern MAN, zaznamenal v druhom štvrťroku medziročný rast výnosov 16 % na 3,6 miliardy eur. Dosiahol prevádzkový zisk 276 miliónov eur, čo bolo v porovnaní s aprílom až júnom 2009 viac takmer o 100 %.
      Šéf koncernu Georg Pachta-Reyhofen v liste akcionárom uviedol, že rastová tendencia na trhu od začiatku roku výrazne zosilnela. Ale k rekordným výsledkom predchádzajúcich rokov je ešte poriadne ďaleko.
      Mníchovskej firme sa však priaznivo vyvíjajú objednávky. V uplynulom štvrťroku ich dostal za 3,7 miliardy eur a boli o 6 % vyššie než v prvej štvrtine tohto roka. V porovnaní s rovnakým štvrťrokom vlaňajška je suma vyššia o 64 %.
      MAN dosahuje výborné výsledky na brazílskom trhu, ktorý rastie veľmi rýchlo. MAN prevzal vlani obchod s nákladnými vozidlami od Volkswagenu.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies