Koncern Kalašnikov plánuje v USA predávať ročne do 200.000 zbraní

NETKY.SK • 14 Január 2014, 18:30 • 2 min
Koncern Kalašnikov plánuje v USA predávať ročne do 200.000 zbraní

MOSKVA - Ruský výrobca zbraní Koncern Kalašnikov plánuje predať v Spojených štátoch každoročne až okolo 200.000 pušiek vrátane loveckých a športových. Informovala o tom agentúra RIA Novosti, ktorú informovala hovorkyňa firmy Jelena Filatovová.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť, ktorá združuje niekdajšie zbrojovky Ižmaš a Ižmech, ako aj ďalších menších producentov pod známou značkou Kalašnikov, by mala v najbližších dňoch podpísať exkluzívnu dohodu so spoločnosťou Russian Weapon Company (RWC). Firma RWC je výhradným dovozcom ruských pušiek do Spojených štátov a kontrakt by mal byť podpísaný na blížiacom sa veľtrhu zbraní SHOT Show v Las Vegas. Ižmaš je jedným z najväčších výrobcov strelných zbraní a do portfólia firmy patrí okrem legendárnej AK-47 napríklad aj brokovnica Sajga či športové pušky využívané napríklad v biatlone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona