Koncern Celgene kúpi výrobcu onkoliekov Impact, cena môže dosiahnuť 7 miliárd USD

NETKY.SK • 8 Január 2018, 11:57 • 2 min
Koncern Celgene kúpi výrobcu onkoliekov Impact, cena môže dosiahnuť 7 miliárd USD

NEW YORK - Americká biotechnologická spoločnosť Celgene sa dohodla na prevzatí konkurenčnej firmy Impact Biomedicines. Hodnota kontraktu by mohla dosiahnuť až 7 miliárd USD (5,81 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Dôvodom záujmu o spoločnosť Impact Biomedicines je najmä liek Fedratinib, ktorý je prísľubom pre budúcu liečbu zriedkavého typu rakoviny krvi známeho ako myelofibróza. Práve od tohto produktu si Celgene sľubuje získanie významnej pozície na trhu s onkologickými liekmi.

 

Kontrakt je rozložený do troch etáp, pričom v prvej Celgene zaplatí za Impact Biomedicines zo San Diega vopred 1,1 miliardy USD v hotovosti. Ďalších 1,4 miliardy USD by spoločnosť Celgene mala vyplatiť po tom, ako Úrad pre kontrolu potravín a liečiv v USA nový liek schváli.

 

Zvyšok financií vyplatí spoločnosť v závislosti od objemu tržieb z predaja lieku firmy Impact. Maximálna zvyšná čiastka by pritom mohla dosiahnuť 4,5 miliardy USD. (1 EUR = 1,2045 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona