Koncern BMW dostal v Indii pokutu 100 miliónov

NETKY.SK • 9 September 2013, 15:26 • 2 min
Koncern BMW dostal v Indii pokutu 100 miliónov

MNÍCHOV - Nemecký koncern BMW dostal podľa správy týždenníka Wirtschaftswoche, na ktorý sa odvoláva DPA, od indického colného úradu vysokú pokutu. Úrad mu ju vymeral za to, že komponenty na autá, napríklad motory, nedovážal v jednotlivých častiach, ako bolo jeho povinnosťou, ale v agregátových skupinách.

slovakia

left justify in out

Hovorca automobilového koncernu dnes k prípadu uviedol, že sa teraz skúma písomné stanovisko indických colníkov. Pokiaľ sa neurobí vyhodnotenie dokumentu, koncern sa nebude vyjadrovať k jeho obsahu. Internetové vydanie Wirtschaftswoche cez víkend uviedlo bez uvedenia pôvodcu svojej informácie, že koncern BMW platil roky nízke dovozné clo.

Pokuta bola stanovená na 100 miliónov USD (76,24 milióna eur), ale môže byť ešte zvýšená. Koncern podal voči sankcii námietky a má 30 dní na vypracovanie protiargumentov.

V Indii sa jednotlivé súčiastky a komponenty na vozidlá dovážané zo zahraničia zaťažujú len 10-% dovozným clom v prípade, ak sa z nich v krajine montujú vozidlá. Ak sa však importujú agregáty, clo dosahuje 100 % ich hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies