Koncern BMW dostal v Austrálii pokutu 50 miliónov eur

NETKY.SK • 6 December 2016, 13:24 • 2 min
Koncern BMW dostal v Austrálii pokutu 50 miliónov eur

SYDNEY - Nemecký automobilový koncern BMW dostal v Austrálii pokutu 50 miliónov eur za to, že dal ľuďom úvery na autá, ktorí si ich nemohli dovoliť.

slovakia

left justify in out

Úvery poskytovala austrálska finančná dcéra bavorského koncernu. Rozhodnutie o pokute oznámila Austrálska komisia pre cenné papiere a investovanie (ASIC). BMW musí okrem toho vynaložiť takmer 3,5 milióna eur na vzdelávací program pre spotrebiteľov, aby poznali, čo si môžu pri úveroch dovoliť.

 

Kontrola ASIC zistila, že pracovníci finančnej dcéry BMW nesprávne radili klientom. Napríklad 21-ročný emigrant dostal úver takmer 16.000 eur, hoci mohol predložiť potvrdenie, že získal pracovné miesto len pred mesiacom. Iný Austrálčan získal úver 50.000 AUD (34.744 eur), napriek tomu, že vyhliadnuté auto malo iba polovičnú hodnotu. Počet nesolventných zákazníkov dosiahol za posledných päť rokov najmenej 15.000.

 

Práve im sa má rozdeliť 50 miliónov eur ako odškodnenie za to, že došlo k porušeniam austrálskych pravidiel na ochranu spotrebiteľov, ktoré ich poškodili.

(1 EUR = 1,4391 AUD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona