Koncern BASF založil svoj budúci rast na výrobe pre automobilky

NETKY.SK • 7 December 2015, 15:37 • 2 min
Koncern BASF založil svoj budúci rast na výrobe pre automobilky

LUDWIGSHAFEN - Nemecký chemický gigant BASF zameral svoju stratégiu ďalšieho rastu na dodávky pre automobilový priemysel. Informovala o tom DPA. Medziročne ich chce zvyšovať o 5 %.

slovakia

left justify in out

BASF sa spolieha na nové produkty, medzi ktoré patria štvorsmerné katalyzátory a produkty, ktorými sa dosiahne splnenie nových noriem pre množstvo škodlivín vo výfukových plynoch. Normy v Európe a v USA začnú platiť od roku 2017.

 

BASF, ktorý je najväčším chemickým koncernom na svete, svoje rastové zámery spája aj s materiálmi, ktoré sa budú používať na batérie pre elektroautá.

Člen správnej rady BASF zodpovedný za laky a región Severnej Ameriky Wayne T. Smith uviedol, že koncern má ročné tržby od automobilového priemyslu 9,5 miliardy eur. Sektor sa už stal pre koncern najdôležitejším. Smith okrem iného potvrdil, že sa už našli ďalšie početné možnosti na využitie priemyselných lakov koncernu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies