Koncern Apple vyhral spor so Samsungom, ale dostane malú náhradu škody

NETKY.SK • 3 Máj 2014, 15:50 • 2 min
Koncern Apple vyhral spor so Samsungom, ale dostane malú náhradu škody

SAN JOSE - Porota kalifornského najvyššieho súdu v San Jose dospela v piatok (2.5.) k záveru, že juhokórejský Samsung využil dva patenty amerického koncernu Apple a má mu zaplatiť náhradu škody 119,6 milióna USD (86,28 milióna eur). Informuje Reuters.

slovakia

left justify in out

Apple sa súdil o náhradu škody 2,2 miliardy USD za to, že Samsung využil päť jeho patentov. Súčasne však porota konštatovala, že Apple využil jeden patent juhokórejského konkurenta. 
      

Apple a Samsung, dvaja najväčší výrobcovia smartfónov na svete, sa už tri roky sporia v Spojených štátoch a v ďalších krajinách sveta o intelektuálne vlastníctvo vo svojom sektore.
      

Brian Love, odborný asistent právnickej fakulty Univerzity v Santa Clare, povedal, že suma, ktorú vysúdila spoločnosť Apple dosahuje menej ako 10 % požiadavky, ktorú pôvodne poškodená strana žiadala. Podľa neho prostriedky, ktoré Apple dostane, budú iba mierne vyššie než náklady, ktoré na presadenie svojej žaloby vynaložil.
      

Apple začal súdny spor pred rokmi s cieľom spomaliť raketový vzostup predaja produktov firiem, ktoré používajú softvérový program Android. Zatiaľ sa mu to nepodarilo, a podľa Lova ani najnovší spor ho nepriblížil veľmi k cieľu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies