Konanie ruského prezidenta šokovalo celý svet

NETKY.SK • 26 Marec 2020, 14:54 • 2 min
Konanie ruského prezidenta šokovalo celý svet

MOSKVA - Pacient v nemocnici v Kommunarke, kde sa nachádza karanténne centrum pre nakazených koronavírusom, sa pre RIA Novosti vyjadril, ako na jeho izbu náhle vošiel Vladimír Putin. Podľa slov pacienta kontroloval ruský prezident takýmto spôsobom zabezpečenie celej nemocnice.

slovakia

left justify in out

Dmitrij, ktorý pracuje ako lekár, a stal sa bohužiaľ jedným z nakazených COVID-19, bol upozornený na nadchádzajúce stretnutie s hlavou štátu len dve minúty pred ňou. "Nebol som na toto stretnutie nejako špeciálne pripravený, nepracujem v FSO, ani v FSB. Nikto vopred nič nenariadil, len povedali, že by som si mal upraviť posteľ, lebo teraz ku mne príde prezident," povedal.

 

Prezident Vladimír Putin navštívil nemocnicu pre pacientov s podozrením na koronavírus v Kommunarke a preskúmal aj stavenisko pripravovanej novej nemocnice. Porozprával sa s hlavným lekárom Denisom Protsenkom. V nemocnici sa taktiež konalo stretnutie prezidenta so starostom Moskvy Sergejom Sobyaninom, vedúcim operačného štábu na zabránenie dovozu a distribúcie koronavírusu, podpredsedničkou vlády Tatyanou Golikovou, šéfkou  Federálnej služby pre dohľad nad ľudskými zdrojmi Annou Popovou, s ministrom zdravotníctva Michailom Murashkom a hovorcom prezidenta Dmitrijom Peskovom o opatreniach na boj proti koronavírusu.

 

Vladimír Putin sa po príchode do nemocnice prezliekol do špeciálneho ochranného odevu, ktorý nosí aj zdravotnícky personál. Navštívil tiež rozostavaný komplex novej nemocnice, ktorú plánuje otvoriť do troch týždňov. Podľa moskovského starostu Sergeja Sobyanina je stavba dokončená na 40%, ale výstavba prebieha nepretržite. Nová budova bude navrhnutá pre 500 miest, asi polovica z nich bude k dispozícii pre pacientov vo vážnom stave.

 

Svetové média obdivujú Putinovu návštevu nemocnice, kde sú pacienti infikovaní koronavírusom. Uvádzajú, že väčšina štátnych predstaviteľov sa teraz snaží neopustiť svoje rezidencie, ale konanie ruského prezidenta šokovalo celý svet. 

 

"Ešte nebolo nepočuť, aby vodca ktorejkoľvek krajiny navštívil svojich občanov v nemocnici, ktorí boli nakazení koronavírusom. Podľa ruských médií bola táto návšteva Putina nečakanou udalosťou nielen pre zamestnancov nemocníc a pacientov, ale aj pre jeho podriadených. Putin je bývalý špeciálny agent a má dostatočné vedomosti o tom, aké nebezpečné sú vírusy, napriek tomu toto riziko podstúpil a nrmocnicu navštívil," poznamenal autor.

 

"Vodca, ktorý je v dobrých a ťažkých časoch blízko svojim ľuďom, vždy dostane uznanie", píše publikácia dikGazete. "Aj tento raz sa Putin rozhodol nehovoriť o koronavíruse, ale konať. Navštívil nemocnicu a preskúmal situáciu na mieste", poznamenal autor tendenciu ruského prezidenta riešiť problémy nie slovami, ale skutkami.

 

Zdroje: https://ria.ru/20200325/1569103110.html

            https://www.rbc.ru/photoreport/24/03/2020/5e7a0d669a79475991a74eb6

            https://ria.ru/20200325/1569135501.html

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies