Konanie muža, ktorý zabíjal vo švédskej škole bolo rasisticky motivované

NETKY.SK • 23 Október 2015, 09:56 • 2 min
Konanie muža, ktorý zabíjal vo švédskej škole bolo rasisticky motivované

ŠTOKHOLM - Konanie muža, ktorý v škole v švédskom meste Trollhättan zabil vo štvrtok mečom dvoch ľudí, bolo rasisticky motivované. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovala švédska polícia.

slovakia

left justify in out

"Sme presvedčení, že útočníka viedli k spáchaniu tohto činu rasistické motívy," uviedol pre švédsky rozhlas policajný šéf Niclas Hallgren.

 

 

"K tomuto záveru sme dospeli na základe toho, čo sme našli pri prehliadke jeho bytu, toho, ako sa počas činu správal, ako aj podľa toho, ako si vyberal obete," spresnil Hallgren.

 

K tragickému incidentu došlo vo štvrtok po 10.00 h na škole Kronan v priemyselnom meste Trollhättan na juhozápade Švédska. Muž vyzbrojený mečom a oblečený v čiernych šatách vnikol do budovy školy, kde zabil učiteľa a pobodal dvoch žiakov vo veku 11 a 15 rokov a ďalšieho učiteľa. Jeden z chlapcov zraneniam neskôr podľahol.

 

Páchateľa policajti na mieste postrelili a následne previezli do nemocnice, kde neskôr zomrel. Polícia jeho totožnosť doposiaľ nezverejnila, avšak uviedla, že pochádzal priamo z Trollhättanu a mal 21 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies