Konanie Matoviča je transparentný príklad politického diletantizmu

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 09:48 • 2 min
Konanie Matoviča je transparentný príklad politického diletantizmu

Konanie Matoviča je transparentný príklad politického diletantizmu

slovakia

left justify in out

Zverejnené fakty a postoj budúceho poslanca za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Igora Matoviča je príkladom politickej neschopnosti a neodbornosti. Pre TASR to povedal politológ Michal Horský. "Je to najtransparentnejší príklad úplného politického diletantizmu," konštatoval Horský.
Podľa politického analytika Grigorija Mesežnikova v tomto prípade môže ísť o nejakú formu spravodajskej hry. "Jej úlohou mohlo byť nabúranie zostavovania vládnej koalície ešte pred tým, ako vznikla," povedal. Podľa jeho slov by bolo omnoho štandardnejšie, ak by Matovič od začiatku postupoval v súčinnosti s orgánmi činnými v trestnom konaní.
Ako uviedol Horský, budúci poslanec vlastne oznámil, že vie o osobe, ktorá chce zrútiť vládnu väčšinu, ako aj výsledky demokratických volieb. "Je jeho povinnosťou oznámiť to orgánom činným v trestnom konaní. Správa sa ako nezodpovedný občan a nie ako politik, pre ktorého je to svätou povinnosťou," uzavrel politológ.
Niekoľkomiliónová ponuka, ktorú dostal Igor Matovič údajne od svojho priateľa, mala byť smerovaná na to, aby spolu s ďalšími troma poslancami za hnutie Obyčajných ľudí nepodporili vládny program rodiacej sa štvorkoalície pri jeho schvaľovaní v Národnej rade Slovenskej republiky. Budúci zákonodarca Matovič uviedol, že človek, ktorý mu ponuku oznámil, za ním vo štvrtok (24.6.) večer prišiel, ospravedlnil sa a povedal, že to myslel zo žartu. Predstavitelia SaS sa rozhodli v pondelok (28.6.) podať v tejto súvislosti trestné oznámenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies