Konala sa panychída za obete útoku v Židovskom múzeu v Bruseli

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 07:28 • 2 min
Konala sa panychída za obete útoku v Židovskom múzeu v Bruseli

BRUSEL - Viac ako tisíc ľudí sa v pondelok večer zúčastnilo na spomienkovej bohoslužbe za obete útoku v Židovskom múzeu v Bruseli z 24. mája. Na panychídu v synagóge v belgickej metropole prišlo aj niekoľko ministrov belgickej vlády a zástupcovia moslimských a kresťanských komunít, informovala rozhlasová stanica RTBF.

slovakia

left justify in out

Podujatie, ktoré sa konalo za prísnych bezpečnostných opatrení, má byť signálom "otvorenia medzi všetkými zložkami spoločnosti", ako aj výzvou na ostražitosť v záujme obrany demokracie, povedal predseda židovskej obce v Bruseli Philippe Markiewicz.
      

Na pietnom akte sa okrem iných zúčastnili belgická ministerka vnútra Joelle Milquetová, minister zahraničných vecí Didier Reynders či vodca flámskych nacionalistov Bart De Wever. 
      

Páchateľ v múzeu zastrelil kalašnikovom turistický pár z Izraela a jednu Francúzku. Ďalší muž sa stále nachádza v ohrození života.
      

V piatok zadržala polícia vo francúzskom meste Marseille predpokladaného páchateľa, 29-ročného Mehdiho Nemmoucha, ktorý zatiaľ odmieta vypovedať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies