Kóňa s dištancom na 5 zápasov, Vukušičovi stop na 3 zápasy

NETKY.SK • 23 August 2013, 12:58 • 2 min
Kóňa s dištancom na 5 zápasov, Vukušičovi stop na 3 zápasy

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) suspendovala na 5 zápasov nepodmienečne slovenského reprezentanta Tomáša Kóňu z FK Senica. Ten pyká za hrubé nešportové správanie - udretie súpera lakťom do tváre so zranením protihráča, ku ktorému prišlo v 32. minúte stretnutia CL Spartak Myjava - FK Senica (2:2).

slovakia

left justify in out

Tréner MFK Ružomberok Jozef Vukušič dostal za HNS - slovné ataky pred, počas a po stretnutí MFK Ružomberok - Spartak Trnava voči osobe trénera hostí Jurajovi Jarábkovi - zákaz výkonu funkcie trénera na 1 súťažné stretnutie od 23. augusta. Menovaný v čase výkonu trestu nesmie vykonávať akúkoľvek funkciu v žiadnom futbalovom stretnutí, môže sa však podieľať na príprave stretnutia. Vukušič však, keďže bol v podmienke, nebude môcť viesť jeho zverencov až v troch súbojoch. "Keďže menovanému previnilcovi bolo U. č. 893 v sezóne 2012/2013 uložené podmienečné odloženie DO zákazu výkonu funkcie trénera na 2 súťažné stretnutia do 31.12.2013, menovaný vykoná podmienečne odložené DO súčasne s DO uloženým U. č. 118," uvádza sa v úradnej správe SFZ.

DK SFZ tiež na dva zápasy suspendovala Tomáša Bruška (Spartak Myjava). Kopaničiari zaplatia aj pokutu 400 eur za nezvládnutie usporiadateľskej služby - umožnenie vnesenia a používania pyrotechnických výrobkov. FK Senica za rovnaký prečin voči disciplinárnemu poriadku dostala peňažnú pokutu vo výške 500 eur. Do peňaženky siahne aj MFK Košice pre 300 eur a Spartak Trnava pre 400 eur za HNS divákov.

DK tiež začína konanie voči MFK Michalovce a Tatranu Prešov za nedostatočnú usporiadateľskú službu, umožnenie vnesenia a používania pyrotechnických výrobkov, za HNS divákov - vnesenie a používanie pyrotechnických výrobkov, vulgárne a urážlivé výroky voči súperovi, poškodzovanie zariadenia štadiónu vo vzájomnom stretnutí II. ligy.

Nasledujúce zasadnutie DK SFZ sa bude konať mimoriadne v utorok 27. augusta o 13.00. Proti rozhodnutiam DK SFZ je možné podať odvolanie v termíne do 15 dní od ich zverejnenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies