Kóňa po operácii nie je pripravený na stretnutie so Szarkom

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 16:13 • 2 min
Kóňa po operácii nie je pripravený na stretnutie so Szarkom

BRATISLAVA - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Tomáš Kóňa sa podrobil operácii. Stredopoliar corgoňligového tímu FK Senica utrpel zlomeninu ihlice a utrhnuté väzy v členku následkom hrubého faulu Ákosa Szarku v sobotňajšom dueli na Záhorí proti DAC Dunajská Streda (3:3).

slovakia

left justify in out

Kóňa sa vráti do zápasového rytmu najskôr v auguste, pričom prvé prognózy hovorili aj o možnom konci kariéry. "Ihlica sa spevnila kovovou platňou a skrutkami, potom nasledovala sadrová fixácia," povedal pre spravodajskú televíziu TA3 primár kliniky úrazovej chirurgie v Bratislave Ladislav Veselý.

 

Čerstvý tridsiatnik Kóňa (nar. 1. marca 1984) už raz v kariére utrpel takéto vážne zranenie. Ako hráč Sparty Praha laboroval rok a pol. "Už pred siedmimi rokmi som si odskákal horšiu zlomeninu a trvalo mi vtedy 18 mesiacov, kým som sa znovu do toho dostal. Teraz už viem, do čoho idem, som na to pripravený. Budem bojovať, aby som sa dostal znovu na ihrisko," cituje špecializovaný portál corgonliga.sk slová odchovanca nitrianskej futbalovej školy. 

 

Szarka dostal za svoj brutálny zákrok červenú kartu. Predtým v stretnutí strelil dva góly a po dueli oľutoval svoj čin a verejne sa ospravedlnil zranenému protihráčovi i celému klubu FK Senica. Rovnaké stanovisko zaujal aj jeho zamestnávateľ zo Žitného ostrova. "Ákos mi volal aj písal sms-ku. Vypočul som si to. Chce sa stretnúť osobne, ale ja na to ešte nie som pripravený," vyhlásil senický záložník Kóňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona