Koňa kráľovnej Alžbety diskvalifikovali pre doping

NETKY.SK • 26 September 2014, 10:46 • 2 min
Koňa kráľovnej Alžbety diskvalifikovali pre doping

LONDÝN - Dostihového koňa kráľovnej Alžbety Estimate diskvalifikovali z tohtoročného júnového kultového vytrvalostného 4-kilometrového Zlatého pohára v Ascote, kde ako obhajca prvenstva skončil druhý. Dôvodom trestu pre päťročnú hnedku je pozitívny test na narkotické analgetikum morfín.

slovakia

left justify in out

Zakázaná látka sa dostala do tela Estimate cez kontaminované jedlo, jej tréner Sir Michael Stoute zostal bez sankcií. Britská turfová autorita (BHA) vyjadrila presvedčenie, že prijala všetky opatrenia vedúce k zabráneniu porušenia pravidiel. Podľa nich kone, ktoré mali pozitívne antidopingové skúšky, by mali byť diskvalifikované z dôležitých dostihov. 

 

Na druhé miesto vo výsledkovej listine sa posunul Missunited, tretia pozícia pripadla koňovi Brown Panther vo vlastníctve bývalého anglického futbalistu Michaela Owena. Na tohtoročnom Zlatom pohári triumfoval štvorročný írsky hnedák Leading Light. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies