Kóňa kapitánom Senice, pri jeho neprítomnosti Opiela

NETKY.SK • 27 Február 2015, 14:37 • 2 min
Kóňa kapitánom Senice, pri jeho neprítomnosti Opiela

SENICA - Po odchode Juraja Pirosku do kazašského klubu FC Kajsar Kyzylorda si v slovenskom futbalovom tíme FK Senica hráči takmer jednohlasne zvolili za kapitána mužstva Tomáša Kóňu, druhým v poradí bol Lukáš Opiela, tretím český stopér Petr Pavlík.

slovakia

left justify in out

Onedlho 31-ročný špílmacher tímu zo Záhoria Kóňa (nar. 1. marca 1984) však pre zdravotné problémy s najväčšou pravdepodobnosťou nezasiahne do sobotňajšieho prvého jarného 20. kola Fortuna ligy v Ružomberku proti domácemu MFK. "V decembri mi operovali koleno. Celú prípravu som trénoval individuálne, prakticky až po návrate zo sústredenia v Turecku som sa pripojil k mužstvu. Každým dňom je to lepšie, verím, že sa čoskoro dostanem na trávnik," skonštatoval na klubovom webe T. Kóňa a na margo hlasovania doplnil: "Som rád, že som dostal dôveru chalanov. Vždy to poteší, keď si vás spoluhráči vyberú za kapitána." 

 

Pri Kóňovej neprítomnosti si pásku na rukáv navlečie Lukáč Opiela. "Je to zodpovednosť. Rozhodlo asi to, že som jeden z najstarších v kabíne," skonštatoval 29-ročný L. Opiela (nar. 13. januára 1986). Rodák z Humenného jednoznačne uprednostňuje sobotňajší výsledok spod Čebraťa pred funkciou kapitána. "Najlepšie by bolo, ak by sme utrhli nejaký bod, najlepšie všetky tri. Prvé zápasy sú o morálke a fyzičke. Kto dá do toho viac bojovnosti a srdca, ten zvíťazí. Veríme, že to budeme my," skonštatoval Lukáš Opiela, ktorý ako "rodený" stredopoliar zastáva v ostatnom období na ihrisku netradičnú úlohu pravého obrancu. "Je to pre mňa niečo nové. Celý život som hral v strede zálohy. Beriem to tak, že senický tím to potrebuje. Som profesionál a rešpektujem to. Budem sa snažiť v dueloch pomôcť mužstvu, ako sa len dá,“ dodal Lukáš Opiela, ktorý hral predtým aj za české tímy Zlín a Mladú Boleslav. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies