Komunistická strana Číny usporiada kľúčové zasadanie v boji proti korupcii

NETKY.SK • 27 September 2016, 13:33 • 2 min
Komunistická strana Číny usporiada kľúčové zasadanie v boji proti korupcii

PEKING - Vládnuca Komunistická strana Číny usporiada v októbri kľúčovú schôdzu, ktorej hlavným bodom bude úprava vnútrostraníckych disciplinárnych pravidiel. Toto opatrenie prichádza v čase, keď čínsky prezident Si Ťin-pching zintenzívňuje boj proti korupcii.

slovakia

left justify in out

Schôdza, oficiálne nazývaná plénum, sa uskutoční 24.-27. októbra. Plenárne zasadania sa tradične konajú každý rok ako najdôležitejšie podujatia tejto strany a vytyčuje sa na nich hlavná politika na nasledujúce roky. Októbrové stretnutie bude zrejme posledným pred straníckym zjazdom, ktorý sa koná každých päť rokov.


Ten sa očakáva o rok na jeseň, pričom Si Ťin-pching by mal na ňom upevniť svoju moc a prípadne vybrať i svojho nasledovníka vo funkcii hlavy štátu.


Prezident pri nástupe do úradu pred štyrmi rokmi odštartoval ambiciózny boj proti korupcii; čoskoro boli uväznené desiatky vysokopostavených vládnych činiteľov.


Na vlaňajšom pléne strana oznámila prelomové uvoľnenie obmedzení rodinného plánovania, ktoré umožňuje všetkým čínskym párom mať dvoch potomkov. Krok prišiel po desaťročiach prísnej politiky jedného dieťaťa.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona