Komunista Ondráček odstúpil z čela komisie pre kontrolu GIBS

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 16:52 • 2 min
Komunista Ondráček odstúpil z čela komisie pre kontrolu GIBS

PRAHA - Český komunistický poslanec Zdeněk Ondráček rezignoval v utorok z funkcie šéfa parlamentnej komisie pre kontrolu Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov (GIBS), ktorá vyšetruje trestné činy policajtov.

slovakia

left justify in out

"Vyhodnotil som bezpečnostnú situáciu svoju a svojej rodiny," povedal Ondráček v Poslaneckej snemovni. V pondelok desaťtisíce ľudí protestovali proti Ondráčkovi na námestiach českých miest, pripomína spravodajský server iDNES.cz.

 

Ondráček zasahoval ako policajt Pohotovostného pluku v roku 1989 proti demonštrantom protestujúcim voči totalitnému režimu.

 

Ondráček sa bráni, že dodržoval vtedajšie zákony, a nevyjadril žiadne poľutovanie nad tým, že mlátil bezbranných ľudí. Práve preto sa v pondelok pri demonštráciách proti Ondráčkovi v rukách ľudí objavili symbolické "obušky" zo stočených kusov papiera.

 

Podľa informácií iDNES.cz o odchode Ondráčka vyjednávalo s komunistami pred rokovaním snemovne hnutie ANO Andreja Babiša. Medzitým šéf poslancov Občianskej demokratickej strany (ODS) Zbyněk Stanjura navrhol Ondráčkovo odvolanie. "Podieľal sa na represiách ľudí, ktorí vyjadrovali svoje názory," zdôvodnil tento návrh predseda ODS Petr Fiala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona