Komunikácia so Sociálnou poisťovňou sa pre lekárov uľahčí

NETKY.SK • 24 Apríl 2012, 07:17 • 2 min
Komunikácia so Sociálnou poisťovňou sa pre lekárov uľahčí

Komunikácia so Sociálnou poisťovňou sa pre lekárov uľahčí - Radíme Lekári by mali od mája tohto roka zjednodušene komunikovať so Sociálnou poisťovňou (SP), a to elektronicky. Elektronicky už komunikujeme s exekútormi, drvivou väčšinou zamestnávateľov, na

slovakia

left justify in out

img

Lekári by mali od mája tohto roka zjednodušene komunikovať so Sociálnou poisťovňou (SP), a to elektronicky. "Elektronicky už komunikujeme s exekútormi, drvivou väčšinou zamestnávateľov, na rade sú poskytovatelia zdravotných služieb," konštatovala pre TASR hovorkyňa SP Jana Ďuriačová.
      Ide tak o lekárov, ktorí pre SP vykonávajú služby ako potvrdzovanie žiadostí o materskú, ošetrovné alebo PN. V súčasnosti musia tlačivá o počte a type žiadostí vypĺňať ručne, pričom pracovníci poisťovne kontrolujú na takomto dokumente riadok po riadku. Ak je celý doklad v poriadku, uhrádza sa, inak sa opätovne posiela späť lekárovi.
      "Tento postup je dosť zložitý," podotkla Ďuriačová. Pripomenula, že poisťovňa dostáva približne 30.000 tlačív ročne, pričom každý doklad obsahuje 20 až 70 výkonov. Ide tak o 2,2 zdravotného výkonu za rok spolu od 2697 poskytovateľov zdravotných služieb. Po novom sa celý proces zautomatizuje, lekári budú žiadosti vkladať do systému SP cez internet, pričom sa tam automaticky skontrolujú.
      Výhody však bude mať z novej komunikácie nielen SP, keďže sa celý proces zautomatizuje, ale predovšetkým samotní lekári. Ročná úspora času pri prechode z aktuálneho na nový systém predstavuje až 25.000 hodín. Zjednoduší sa totiž komunikácia so SP, ušetrí sa čas aj náklady na poštovné.
      Lekári budú môcť všetky dáta automaticky generovať zo svojich systémov, ktoré sú povinní mať v ambulanciách. Zároveň si cez internet budú môcť ľahko získať prístup k prehľadu o všetkých faktúrach a štádiách ich spracovania.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies