Komunikácia o eurofondoch by mala byť plne elektronická

NETKY.SK • 26 November 2014, 06:53 • 2 min
Komunikácia o eurofondoch by mala byť plne elektronická

BRATISLAVA – Zefektívniť čerpanie fondov Európskej únie (EÚ) a znížením administratívnej záťaže výrazne urýchliť procesy prípravy projektov - takú ambíciu má nový informačný systém pre eurofondy ITMS2014+. Jeho návrh z dielne podpredsedu vlády SR pre investície Ľubomíra Vážneho (Smer-SD) by mal dnes prerokovať kabinet.

slovakia

left justify in out

Komunikácia medzi poskytovateľom a prijímateľom príspevku by mala byť plne elektronická od roku 2016. V programovom období 2014 až 2020 bude pripravovaný informačný systém základným nástrojom pre sledovanie využívania finančnej podpory z eurofondov.
      

"ITMS2014+ ako nástroj pre zber, prenos, spracovanie, uchovávanie a poskytovanie relevantných informácií a dát predstavuje jeden z kľúčových nástrojov, ktorý výrazným spôsobom ovplyvní efektívnosť realizácie európskych štrukturálnych a investičných fondov pozitívnym smerom," konštatuje Vážny v predkladanom návrhu.
      

Podmienky pre podnikanie malých farmárov by mali byť priaznivejšie. Vyplýva to z Koncepcie podpory malých, mladých a rodinných farmárov pripravenej Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, o ktorej dnes majú rovnako diskutovať ministri.
      

"Hlavným cieľom tejto koncepcie je predovšetkým podporiť diverzitu štruktúry poľnohospodárskych podnikov, zvýšiť životaschopnosť malých, mladých a rodinných fariem a zvýšiť a podporiť ich integráciu do potravinovej vertikály," spresnil agrorezort. Dlh ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny voči Svetovej banke skomplikoval prípravu nízkouhlíkovej stratégie rozvoja Slovenska. Vládu o tom informuje minister životného prostredia Peter Žiga (Smer-SD). Slovensko stratégiu naliehavo potrebuje, pričom sa ju snaží vypracovať v spolupráci s touto renomovanou inštitúciou.
      

Experti Svetovej banky spoluprácu so Slovenskom v apríli tohto roku ukončili. Záväzok ministerstva práce vznikol ešte v roku 2011. V októbri sa mu podarilo uskutočniť prvé praktické kroky na odstránenie finančných záväzkov a tým aj embarga pre spoluprácu so Svetovou bankou, informoval envirorezort.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies