Komu ste nesympatický? Zistite to na základe reči tela!

NETKY.SK • 7 December 2018, 13:37 • 2 min
Komu ste nesympatický? Zistite to na základe reči tela!

Chceli by ste občas ľuďom "vidieť do hlavy"? Netreba, stačí ak budete poznať neverbálnu komunikáciu, tá o vzájomných sympatiách prezradí dosť.

slovakia

left justify in out

Poznáte ten pocit, keď ste v spoločnosti niekoho, kto vám tak celkom „nereže“? Akoby ste z dotyčného cítili nejakú negatívnu energiu smerujúcu voči sebe, ale neviete to racionálne odôvodniť, pretože ste nikdy nemali žiaden konflikt ani nezhody. Potom jednoducho neviete, čo si máte myslieť. Ste danej osobe nesympatický? Nemá vás rada? Prečo? A možno sa vám to celé len zdá... Ako ale odhaliť, či má niekto voči vašej osobe výhrady, prezradil bývalý agent FBI.

 

Joe Navarro je celosvetovo uznávaný odborník na reč tela a vo svojej knihe okrem iného prezrádza, aké signály napovedajú, že sa niekomu nepáčime. Zamerať by sme sa mali najmä na nasledovné signály.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Oči

Možno ste už počuli o tom, že pokiaľ sa niekomu fyzicky páčite, jeho zreničky sa rozšíria. Pri antipatiách je to opačne. Pokiaľ sa na vás pozrie človek, ktorému vaša spoločnosť prekáža, prezradia ho oči. Jeho zrenice sa totiž začnú zužovať.

 

Chodidlá

Pomerne jasným signálom by mohla byť aj poloha chodidiel pri rozhovore. Všimnite si najbližšie, ako má partner počas komunikácie umiestnené chodidlá. Pokiaľ smerujú k vám, zdá sa, že je všetko v poriadku. Ak sú ale špičky otočené iným smerom, ide o podvedomú reakciu tela daného človeka, ktorý sa s vami rozpráva len zo slušnosti, no v skutočnosti by bol radšej niekde inde.

 

Ústa

Neklamným znakom diskomfortu v spoločnosti sú aj isté prejavy, ktoré možno pozorovať na perách. Pokiaľ ich človek zviera alebo prudko tlačí jazyk o podnebie, čo si môžete všimnúť na základe neprirodzeného kŕču sánky, podľa všetkého sa pri vás dobre necíti.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Ak si takéto prejavy u niekoho zo svojho okolia všimnete, zrejme vám ostane už len prijať skutočnosť, že na príjemné posedenie pri kávičke si spolu zrejme nezájdete. Alebo sa môžete napriek tomu  pokúsiť nejako si ho získať...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies