Komu prepadne pol milióna eur Františka Böhma?

NETKY.SK • 13 December 2021, 15:45 • 2 min
Komu prepadne pol milióna eur Františka Böhma?

PEZINOK - Manželka ani syn zosnulého sa na súdnom zasadnutí nezúčastnili. Ospravedlnili sa a požiadali, aby sa konalo v ich neprítomnosti. Oddnes im plynie trojdňová lehota na podanie prípadnej sťažnosti.

slovakia

left justify in out

Pol milióna eur pochádzajúce z trestnej činnosti nebohého Františka Böhma prepadne štátu. V pondelok o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Vyhovel tak návrhu prokurátora. Rozhodnutie nie je právoplatné. "ŠTS ukladá zhabanie veci, a to sumy 500 000 eur, vlastníkom zhabanej veci sa stáva štát," uviedol sudca ŠTS.

 

img

 

Na pondelkovom verejnom zasadnutí čítali výpovede nebohého a viacerých svedkov. "Predmetom konania bolo dokázanie, že sa skutok stal, je trestným činom, spáchal ho obvinený a ide o peniaze, ktoré pochádzajú z trestnej činnosti," ozrejmil sudca. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Michal Šúrek sa vzdal práva podať sťažnosť.

 

Prečítajte si tiež: Odsúdili údajného šéfa bratislavskej pozemkovej mafie

 

Böhm uviedol počas výsluchu v roku 2020, že hotovosť pol milióna eur, ktorú dobrovoľne vydal do trestného konania, pochádza z trestnej činnosti, ktorú páchal. Stíhanie voči nemu zastavili, keďže vo februári zomrel po tom, ako sa zastrelil v obci Plavecký Štvrtok.

 

img

 

S políciou mal spolupracovať pri vyšetrovaní káuz Judáš či Texasan. Obvinenia sa mali týkať aj spolupráce so zločineckou skupinou takáčovcov. Vypovedať mal i o údajnom podplácaní bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktorý zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým vo väzbe pokúsil o samovraždu.

 

Možno vás zaujme: Starosta Dolného Chotára, ktorý si objednal niekoľko vrážd, ide za mreže

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies