Komplikácie pri pilieri termín výstavby Starého mosta neohrozia

NETKY.SK • 5 August 2015, 13:00 • 2 min
Komplikácie pri pilieri termín výstavby Starého mosta neohrozia

BRATISLAVA - Pri prácach na pilieri č. 34 prišlo k zdržaniu, ktoré však neohrozí plánovaný termín dokončenia výstavby Starého mosta. Počas dnešného kontrolného dňa na stavbe o tom informovala hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla, sklz spôsobili komplikácie pri hĺbení základovej jamy. Riaditeľ zhotoviteľa stavby, spoločnosti Eurovia SK, Róbert Šinály spresnil, že v dôsledku veľkého množstva vody v Dunaji počas júna prišlo k deformácii ohrádzky. "Tú sme museli spevniť a stabilizovať prisypaním 2000 kubíkov kameňa," oznámil Šinály. Dodal, že do konca tohto týždňa bude urobená základová doska a následne sa bude budovať vlastná konštrukcia piliera.
     

Zdržanie, ktoré komplikácie spôsobili, odhaduje na 14 až 20 dní. Zdrží sa preto aj vysunutie ďalších 70 metrov mostnej oceľovej konštrukcie, ktorý bol naplánovaný na začiatok augusta. "Predpokladáme, že do konca augusta bude tento výsun zrealizovaný," informoval Šinály.
     

Predbežne na koniec augusta, práve v súvislosti s predpokladaným termínom vysunutia mostnej konštrukcie, sa plánuje aj zastavenie lodnej dopravy na Dunaji. V utorok (4.8.) o tom informovala hovorkyňa Dopravného úradu Miroslava Janušicová.
     

Na zdržanie pri výstavbe piliera č. 34 zareagoval staviteľ preskupením pracovných kapacít na staromestskú stranu mosta, kde sa začalo s montážou 30 metrov oceľovej konštrukcie. "Zdržanie v jednej časti stavby sa teda kompenzuje z celkového pohľadu harmonogramu prác tým, že sa v predstihu začalo pracovať v inej časti," dodala Kratochvílová.
     

Práce na staromestskej i petržalskej strane mosta podľa hlavnej inžinierky Bratislavy prebiehajú podľa harmonogramu. "Na Štúrovej sa dokončuje železničný spodok, budúci týždeň by sa mala začať realizovať konštrukcia železničného zvršku, dokončujú sa chodníky a začala sa realizovať dlažba pred budovou Univerzity Komenského. Dokončuje sa aj kolektor, čo umožní zväčšiť priestor pred univerzitou a dokončievať komunikácie na Štúrovej ulici," informovala Kratochvílová. Na petržalskej strane by sa mali od budúceho týždňa upravovať električkové koľaje a následne sa budú budovať zastávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona