Kompletný tím FC Barcelona sa lúčil s Titom Vilanovom

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 10:07 • 2 min
Kompletný tím FC Barcelona sa lúčil s Titom Vilanovom

BARCELONA - Smútiaca rodina, futbalisti FC Barcelona a stovky známych a fanúšikov sa v pondelok večer naposledy rozlúčili s bývalým trénerom katalánskeho klubu Titom Vilanovom, ktorý minulý piatok prehral boj s rakovinou.

slovakia

left justify in out

Na zádušnej omši v barcelonskej Katedrále sv. Kríža a sv. Eulálie zdieľal kompletný tím FC Barcelona smútok so stovkami trúchliacich. Posledné zbohom prišli svojmu otcovi a manželovi dať deti Carlota a Adriá i ich matka Montsa. V katedrále bolo 1500 hostí, stovky ľudí sledovali obrad pred chrámom. Nechýbali ani zástupcovia odvekého rivala Realu Madrid.

 

Barcelonu zaplavili v pondelok ticho a smútok. "Dávame posledné zbohom milovanému človeku. Sľubujem vám, že Tito navždy zostane v našich srdciach, nikdy naňho nezabudneme," uviedol vo svojom príhovore počas zádušnej omše prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu. 

 

Ticho v katedrále vystriedal potlesk počas spomienok oboch jeho detí. "Chcel by som byť ako ty na ihrisku i v živote," povedal Adriá, ktorý je dorastencom FC Barcelona. "Bol si náš vzor, hrdina," uviedla v slzách Carlota. 

Zhubné ochorenie slinných žliaz diagnostikovali Vilanovovi v novembri 2011, keď bol v Barcelone Guardiolovým asistentom. Odvtedy sa podrobil dvom chirurgickým zákrokom, teraz nasledoval tretí, ale neodvrátil najhoršie.

 

Funkcie trénera FCB sa Vilanova vzdal pre zdravotné problémy v júli 2013. Nahradil ho Gerardo Martino. Francesc Vilanova i Bayó, ako znie celé meno niekdajšieho stredopoliara, počas vlastnej hráčskej kariéry hájil farby barcelonskej rezervy, za prvé mužstvo si nikdy nezahral. Pôsobil aj v Celte Vigo, Malorke, Elche a niekoľkých menších kluboch. 

 

Vilanova sa vydal na trénerskú dráhu v roku 2003 v malom katalánskom mestečku Palafrugell. Následne pôsobil ako športový riaditeľ FC Terrassa. V roku 2007 jeho kroky viedli do FC Barcelona, kde sa ako asistent trénera cez B-mužstvo postupne prepracoval do áčka. Spoločne s Pepom Guardiolom sa v ostatných rokoch podieľal na úspešnom období katalánskeho klubu. Informácie zverejnil web denníka Marca.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies