Komorowski vyzýva na posilnenie Ukrajiny

NETKY.SK • 11 Február 2015, 15:28 • 2 min
Komorowski vyzýva na posilnenie Ukrajiny

VARŠAVA - Poľský prezident Bronislaw Komorowski povedal, že vzhľadom na zhoršujúcu sa bezpečnostnú situáciu v regióne pre vojnu na Ukrajine by Západ mal pracovať na posilnení Ukrajiny, ale aj Severoatlantickej aliancie a celej 28-člennej Európskej únie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak pre televíznu stanicu Polsat pred stredajšími mierovými rokovaniami medzi Ukrajinou a Ruskom v Minsku, pri ktorých Nemecko a Francúzsko pôsobia ako sprostredkovatelia. Podľa Komorowského slov sa "bezpečnostné prostredie zhoršilo a prichádzajú nebezpečné časy". Preto je potrebné vsadiť na "posilnenie Ukrajiny, posilnenie Severoatlantickej aliancie a na posilnenie našich vlastných obrán". Poľský prezident tiež upozornil na to, že bezpečnosť by zvýšilo aj zlepšenie európskej integrácie. Poľsko, ktoré hraničí s Ukrajinou i Ruskom, sa považuje za lídra európskej politiky v tomto konflikte, na mierových rokovaniach sa však nezúčastňuje.

 

Predstavitelia vlády Ruska a Ukrajiny sa spoločne so zástupcami povstalcov z východu Ukrajiny a OBSE v utorok dohodli na prímerí a zastavení bojov vrátane dodržiavania pokoja zbraní a stiahnutia ťažkých zbraní z oblasti. Stále však nie je jasný štatút separatistických regiónov Doneck a Luhansk vrátane ďalšieho usporiadania v nich. Práve o ďalšom vývoji situácie v inkriminovanej oblasti budú v stredu v bieloruskom Minsku na najvyššej úrovni hovoriť lídri Ruska, Ukrajiny, Nemecka a Francúzska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona