Komojedov: V radoch sýrskej armády by mohli bojovať dobrovoľníci z Ruska

NETKY.SK • 5 Október 2015, 14:29 • 2 min
Komojedov: V radoch sýrskej armády by mohli bojovať dobrovoľníci z Ruska

MOSKVA - Do bojov v Sýrii by sa po boku armády prezidenta Bašára Asada mohli zapojiť aj dobrovoľníci z Ruskej federácie, pripustil dnes Vladimir Komojedov, ktorý v ruskej Štátnej dume predsedá brannému výboru.

slovakia

left justify in out

Spresnil, že v brigáde alebo pluku dobrovoľníkov by mohli slúžiť aj ľudia, ktorí získali bojové skúsenosti v Donbase, na východe Ukrajiny.

 

V ruských médiách sa objavili zatiaľ nepotvrdené správy, že v radoch sýrskych vládnych jednotiek boli zaznamenaní aj dobrovoľníci, ktorí pred tým bojovali na Ukrajine.

 

V rozhovore pre agentúru Interfax Komojedov uviedol, že dobrovoľníci "sa nedajú zastaviť: v radoch sýrskej armáde sa určite objaví aj formácia z ruských dobrovoľníkov". Poznamenal, že dobrovoľníkov teraz do Sýrie - okrem ideí - láka aj možnosť "nie zle zarobiť".

 

Agentúra Interfax napísala, že dobrovoľníci bojujúci na strane sýrskej vládnej armády dostávajú denne ako žold 50 dolárov.

 

img

 

Komojedov sa pre Interfax vyjadril niekoľko dní po tom, ako čečenský prezident Ramzan Kadyrov oznámil, že je pripravený vyslať do Sýrie čečenské jednotky, aby tam uskutočnili špeciálne operácie. Spresnil však, že by na to musel dať súhlas ruský prezident Vladimir Putin.

 

Kremeľ minulý týždeň deklaroval, že Rusko nemá v pláne vyslať do Sýrie pozemné jednotky a sústredí sa len na nálety, ktoré podporia útočné operácie sýrskej vládnej armády.

 

img

 

Ruský admirál dnes v rozhovore s médiami naznačil aj možnosť, že ruská Čiernomorská flotila by mohla byť nasadená na blokádu pobrežia Sýrie, ak to bude nutné. Pripustil aj možnosť, že by mohla byť využitá na delostreleckú paľbu na pozície IS. Dodal však, že zatiaľ táto možnosť nie je aktuálna, keďže pozície protivládnych extrémistov sú vo vnútrozemí.

 

Zapojenie ruskej armády podporuje aj Slobodná Sýrska Armáda (FSA)

 

Ruskú intervenciu v Sýrii proti teroristom a primárne proti Islamskému štátu podporuje aj Slobodný Sýrska Armáda (FSA). "Islamský štát je veľká organizácia, ktorá je veľkou hrozbou pre všetkých, z toho dôvodu ju môže poraziť iba veľmi dobre pripravená operácia. Podporujeme ruskú protiteroristickú operáciu proti ISIS a považujeme za extrémne dôležitú," povedal hovorca Armády Servan Devrish.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies