Komoda zabila len 22-mesačného chlapčeka, aj vy zanedbávate inštrukcie k upevneniu nábytku?

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 20:00 • 2 min
Komoda zabila len 22-mesačného chlapčeka, aj vy zanedbávate inštrukcie k upevneniu nábytku?

SAINT PAUL – Nábytkárska spoločnosť Ikea varuje zákazníkov, aby si vždy pozorne prečítali návod k zakúpenému tovaru a to najmä ak ide o skrine, komody a iné ťažké predmety.

slovakia

left justify in out

Nie každý však toto upozornenie berie vážne, a ľahostajnosť či lenivosť sa môže skončiť tragicky. V americkej Minnesote vo februári nešťastne zahynul malý, iba 22-mesačný chlapček Ted McGee, keď na seba prevrátil komodu, ktorá sa predáva aj na Slovensku. Jeho rodičia si mysleli, že spí vo svoje izbe. "Rodičia nepočuli nijaký hluk, žeby niečo spadlo a nepočuli ho ani kričať," povedal právnik rodiny Alan Feldman pre Philadelpia Inquirer. 

 

Matka Janet McGee dala chlapca spať, pričom ho potom kontrolovala zhruba každých 20 minút, raz keď prišla, našla ho pod kusom ťažkého nábytku. Dôvodom bolo práve to, že rodičia komodu nepripevnili k stene, tak ako to káže návod.

 

img

 

Mnohým ľuďom sa nechce „zbytočne“ vŕtať do steny, alebo chcú mať možnosť komodu presúvať, neuvedomujú si však, že komoda či skriňa môže za určitých okolností na niekoho spadnúť a v prípade dieťaťa to môže mať až smrteľné následky. Netreba byť preto lenivý, život je len jeden.

 

Spoločnosť Ikea v tejto súvislosti vyjadrila rodine zosnulého dieťaťa najhlbšiu úprimnú sústrasť. „Deti sú najdôležitejšími ľuďmi na svete a bezpečnosť našich výrobkov je našou najvyššou prioritou," uviedol hovorca spoločnosti.

 

Táto tragédia však nie je jediná svojho druhu. Napríklad v roku 2014 sa stali dva podobné prípady. Komoda Malm tiež od firmy Ikea spadla na dvojročného Currena Collasa. O tri mesiace táto skrinka pridlávila iné 23-mesačné dieťa.

 

Po týchto incidentoch vydala spoločnosť Ikea varovanie, že tieto výrobky môžu byť nebezpečné a nestabilné, pokiaľ nie sú pripevnené k stene. Napriek tomu sa stala ďalšia nehoda. 

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies