Komisia začala previerku v prešovskej väznici ohľadom Lučanského smrti

NETKY.SK • 1 Február 2021, 12:38 • 2 min
Komisia začala previerku v prešovskej väznici ohľadom Lučanského smrti

Lučanského smrť sa naďalej prešetruje. Komisia vykonáva previerku v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove.

slovakia

left justify in out

V Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove už začala komisia prešetrujúca okolnosti smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského s previerkou. Členovia komisie informovali, že sa budú zaujímať o priestory, v ktorých bol Lučanský umiestnený, kamerové záznamy, ale aj názory príslušníkov Zboru justičnej a väzenskej stráže.

Podľa poslanca Petra Krupu budú jeho otázky vychádzať z doteraz poskytnutých informácií a videozáznamov. „Chceme si všetky veci porovnať a potvrdiť si, či všetky detaily a informácie, ktoré sme dostali, sedia, alebo sú tam nejaké nezrovnalosti. Budeme sa pýtať aj ľudí, ktorí boli pri tom zásahu, či postupovali ako mali,“ uviedol Krupa.

 

img


„Mal som nejaké pochybnosti medzi písomnými materiálmi a videom, ktoré sme videli, tak by som sa chcel opýtať, ako to je,“ dodal ďalší člen komisie Milan Laurenčík s tým, že sa stále vynárajú nové otázky. „Máme mlčanlivosť, preto by som nerád konkretizoval, ale sú tam nejaké nezrovnalosti, ktoré sa možno budú dať jednoducho vysvetliť,“ uviedol s tým, že ho zaujímajú aj miestnosti, v ktorých bol Lučanský umiestnený a v ktorých sa pohyboval, pretože tie na záznamoch doteraz nevideli.

 

img

 

Podľa Kotlebu sa komisia bude zaujímať aj o okolnosti prvotného zranenia Lučanského v priestoroch väznice, ako aj o udalosti predchádzajúce jeho poslednému dňu v nej.

 

img

Viacero otázok bude mať i Denisa Saková. „Určite budem chcieť vidieť kamerové záznamy, lebo nie všetky sme videli na ministerstve spravodlivosti. Mali sme možnosť vidieť len časť týchto záznamov. Máme si prehliadnuť aj celu a sme zvedaví aj na odpovede, ktoré nám príslušníci ZVJS dajú priamo na mieste,“ informovala Saková. Dodala, že podľa jej informácií dvaja členovia komisie, poslanci Marián Saloň a Róbert Puci dnes do Prešova neprídu, pretože zostali v karanténe po kontakte s iným pozitívne testovaným poslancom.

 

img

Komisia mala previerku prešovskej väznice pôvodne naplánovanú na piatok 15. januára. Museli ju vtedy preložiť. Viac sa dočítate v článkoch nižšie.

Súvisiace články nájdete tu:

 

Výbor k prípadu smrti Milana Lučanského je opäť preložený

 

Lučanského strážili počas hospitalizácie dozorcovia, on sa však v tom čase nachádzal na inom mieste

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona