Komisia spustila aplikáciu pre jednoduchšie začlenenie sa do erazmu

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 15:51 • 2 min
Komisia spustila aplikáciu pre jednoduchšie začlenenie sa do erazmu

BRATISLAVA - Európska komisia vydala novú mobilnú aplikáciu Erasmus+, ktorá je určená študentom, účastníkom odbornej prípravy a mládežníckych výmen. Cieľom aplikácie je zjednodušiť mladým ľuďom zapojenie sa do programu. Informovala o tom Zuzana Harvanová zo Zastúpenia Európskej komisie v SR.

slovakia

left justify in out

Aplikácia účastníkom umožní sledovať priebeh rôznych administratívnych krokov pred pobytom v zahraničí, počas neho i po ňom. Vďaka aplikácii si budú môcť študenti elektronicky dohodnúť s vysielajúcimi, ako aj prijímajúcimi univerzitami plán štúdia a podpísať ho. Rovnako si budú môcť aj zlepšiť jazykové zručnosti prostredníctvom priameho linku na platforme online jazykovej podpory programu Erasmus+ s ponukou online kurzov pod odborným vedením tútora s interaktívnymi konzultáciami.

Európska únia tento týždeň oslávila 30. výročie vzniku programu zahraničných výmen Erasmus. Doposiaľ sa na ňom zúčastnilo 9 miliónov ľudí, vrátane takmer 108-tisíc Slovákov. Program od svojho založenia v roku 1987 poskytol mladým ľuďom šancu študovať, absolvovať odbornú prípravu, venovať sa dobrovoľníckej činnosti alebo získať profesionálnu skúsenosť v zahraničí. V súčasnosti sa na programe zúčastňuje 33 európskych krajín, medzi nimi všetkých 28 členských štátov EÚ, Turecko, Macedónsko, Nórsko, Island a Lichtenštajnsko.

Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker uviedol, že každé euro investované do programu Erasmus+ je investíciou do budúcnosti mladých ľudí, ako aj do budúcnosti európskej myšlienky. "Neviem si predstaviť nič, čo by si zaslúžilo naše investície viac, ako tieto vedúce osobnosti zajtrajška," uviedol Juncker.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies