Komisia pre voľby udelila pokutu 3 500 eur stranám, ktoré nedodali správy

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 10:22 • 2 min
Komisia pre voľby udelila pokutu 3 500 eur stranám, ktoré nedodali správy

BRATISLAVA – Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán udelila pokutu vo výške 3 500 eur stranám, ktoré nepredložili výročnú správu za rok 2015.

slovakia

left justify in out

Pokutu od komisie dostali: Agrárna strana vidieka, Demokratická občianska strana, Hnutie za demokratické Slovensko, Idea, Právo a Spravodlivosť, Rómska iniciatíva Slovenska, Zelená vlna, Zelení – Strana národnej prosperity, Jednota – ľavicová strana Slovenska.


Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán zobrala na vedomie informáciu o zániku politickej strany Robíme to pre deti – SF k 8. júlu 2016, a preto zastavila konanie o uložení pokuty za nepredloženie výročnej správy politickej strany za rok 2015. Táto strana pôsobila na Slovensku od roku 2004. Jej pôvodný názov bol Slobodné fórum. Jej predsedníčkou od vzniku bola bývalá novinárka a podpredsedníčka SDKÚ Zuzana Martináková, ktorá istý čas pôsobila aj ako podpredsedníčka parlamentu.


Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán začala tiež správne konanie proti stranám: Komunistická strana Slovenska, Strana zelených Slovenska, Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, Strana patriotov a Strana zdravotne a sociálne znevýhodnených občanov, pretože neodstránili zistené nedostatky vo výročnej správe za rok 2015.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona